Değerli arkadaşlarım,

Yeni başlamanın verdiği zorlukları önceden koordine olarak iyi bir zaman ve  iş programı yaparak geçmeye çalıştık. Bu sene kuruluş senemiz olmasına rağmen en azından gerekli komisyonları oluşturarak etkinliğimizi artırma yoluna girdik…Programı  2018 yılında Balıkesir Ticaret Odası daveti bir cephe semineri ile açtık. Sırada Yapı Fuarı’nda etkinlikler,  architect@work stand açılımı, İzmir mimarlar haftası semineri var.  2020 yılında da Çatıder ile 10. Çağdaş Çatı ve Cephe Konferansına hazırlanıyoruz.

Cephenin çok derin olan nitelik ve niceliklerini araştırmamız önümüze daha çok çalışma ve araştırma konusu getiriyor. Cephe üretiminde aradığımız teknik, sistem bilgisi, sağlamlık, konfor, estetik, ekonomik gibi mimari, statik, mekanik disiplinleri ilgilendiren konuların dışında kültür, tarih, dönem, stiller, ekoller hatta moda diyelim, sonra çevre, peyzaj, şehircilik, siluet gibi hemen her konu ile bir ilişkimiz var. Aslında hem bir şeyler imal ediyor hem de bir kültür, sanat, mühendislik sergilemesi yapıyoruz.

Komisyonlarımızın da artık çalışır hale gelmesini hedefliyoruz. Onların çalışması ve sonuçları ile beraber bizim için önemli bir veri tabanı ile çözüm arayışı olacaktır. Benim sizlerden ricam , bize komisyonlarımıza katılarak konularla ilgili bilgi ile tecrübenizi aktarmanız problemlere ortak çözüm önerileri getirmenizdir.

CEPHEDER’in ileride daha da kuvvetlenerek hizmet vereceğimize inanıyorum. Bu çalışmaların olumlu sonuçlarını hepimizin yaşaması temennisi ile başarılar diliyorum..

Adil Baştanoğlu

CEPHEDER Yönetim Kurulu Başkanı